Julens stegeanvisninger
Nedenfor finder du vores anbefalinger til, hvordan du kan opnå den bedste tilberedning af et udvalg af vores mest populære julevarer.
Dansk fritgående gås
Gåsen er opdrættet ved Sæby i Nordjylland. Vi anbefaler at stege den ca. 3 timer.Gåsen lægges i en forvarmet ovn 200 °C på en rist, med brystet nedad.Efter 2 timer vendes gåsen og steger færdig 1 time med brystet opad.
Husk en dyb bradepande med lidt vand i under gåsen.
Husk en dyb bradepande med lidt vand i under gåsen.
Farseret kalkun
Kalkunen pensles med smør og drysses med salt.Den steges i foliebakke eller i bradepande tilsat lidt vand.Kalkunen steges ved 180 °C. Stegetiden er 45 minutter pr. kilo kalkunen vejer (4 kilo = 3 timer). Alternativt steges kalkunen til en kernetemperatur på 75 °C.
Dansk kamsteg
Stegen lægges i en skål og dækkes af varmt vand.Varm ovnen op til 180°C og gerne varmluft. Hvis varmluft ikke haves steg da ved 200°C.Stegen tages op af vandet og gnides godt ind med salt (kom eventuelt et par laurbærblade under stegen).Læg stegen på en rist med sværen opad og en bradepande med vand i under. Kom eventuelt sammenkrøllet stanniol under stegen hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret. Et stykke kamsteg fra den magre ende skal stege ca. 1½ time, mens en steg fra nakken skal stege knap 2 timer. Kontrollér sværen 15-20 minutter før stegetiden er gået.
Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved samme temperatur.
Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250°C/evt. grill (pas på!) indtil stegetiden er gået og sværen er sprød.
Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved samme temperatur.
Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250°C/evt. grill (pas på!) indtil stegetiden er gået og sværen er sprød.